My biSgen

Bir başka WordPress.com weblogu

tab – guitar – gitar

leave a comment »

TabLatür

Beş çizgili porte üzerinde yazılan notaları okumak, özellikle yeni başlayanlar için, biraz zor olduğundan tablatür dediğimiz olay geliştirilmilştir. Tablatürde altı çizgi bulunur. Bunlar gitarın tellerine karşı gelir. En alttaki çizgi kalın Mi (E) telidir. Üste doğru teller sırasıyla La (A), Re (D), Sol (G), Si (B) ve (ince) Mi (E)’dir.

Teller üzerinde gösterilen sayılar hangi tellerde hengi perdelere basılacağını belirtir. Bu perdelere hangi parmaklarla basılacağı ise TAB’ın alt tarafındaki sayılarla gösterilir. Pena vuruşları ise üst tarafta verilir.

Herkes biliyordur belki ama yine de hatırlatalım, bare tek bir parmakla iki ya da daha fazla notaya basılacağı anlamına gelir. Basılan nota sayısına göre küçük bare ya da büyük bare olarak adlandırılır. ( bu bölüm TunCeR ediZ‘den-teşekkürLer)

tab nedir? ya da burası
http://www.classtab.org/
http://www.classicalguitartabs.org/
http://members.tripod.com/~Braumeister/ ( pdf uzantılı notalar da mevcut…)
http://www.geocities.com/Vienna/6619/tabs.html
http://www.harmony-central.com/Guitar/tab.html
http://www.guitarsite.com/tab/Classical/
http://www.tabs-guitar.com/ ( burası harika)
http://www.activeguitar.com/tab/
http://guitar.about.com/od/classicalscores/Classical_Guitar_Scores.htm
http://www.axetopia.com/topics/classical_guitar.html

http://www.tabazar.de/frame_e.htm (program ve tablar)

http://www.flamenco-tanz-hamburg.de/flamenco-tanz-hamburg-tabulaturen.htm ( burası da bizim eLvinin tavsiyesi, orada başka LinkLer de var-saĞoLasın eLvi-can )

http://www.power-tab.net/

Portable Guitar Pro 5.1
Gitar, bateri, bas gitar vs tablari oluşturabileceğiniz veya indirdiğiniz tab dosyalarını istediğiniz hızda çalarak çok zor soloları bile rahatça öğrenebileceginiz bir program. Kuruluma gerek yoktur, basın çalışsın.Tab dosyalarını, www.mysongbook.com ‘dan temin edebilirsiniz.
bu vesileyle upload izni veren müzikfakültesi‘nin değerli dekanı erkan‘a teşekkürler.

ve bunların dışında yeni eklediklerim :

indirmek için buRaya tıkLayın, zamanla yeni eklemeler de yapacağım.

Written by My biSGen

09 Şubat 2008 17:40

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: